sestdiena, 2012. gada 14. aprīlis

Zemeņu Pavlova jūniju gaidot


Jau zinu, kas būs manas dzimšanas dienas galda vidū – Pavlova.. Mmmm.. Burvīgs bizē ar kraušķīgu maliņu un mīkstu vidu, ko papildina putukrējuma un maskarpones virskārta ar atsvaidzinošām zemenēm. Garšu paradīze...emmm.. sakārdināju?



Recepte ņemta no lieliskā www.cetrassezonas.lv

Nepieciešams:
2 olu baltumi
100 g cukura
Nedaudz vaniļas cukura
Tējkarote citrona sulas
Nepilna tējkarote kartupeļu cietes

Putkrējuma kārtai:
150 ml saldais krējums
2 pamatīgas ēdamkarotes Maskarpones siera
1 edk cukura (pievieno pēc vēlamā krēma salduma)
200 g svaigas zemenes (vai jebkuras ogas un augļi, kas sezonā pieejami)

Pagatavošana:
Lielā bļodā saputo vieglās putās olu baltumus. Pamazām sāk pievienot pa daļām cukuru ar vaniļas cukuru. Masai jābūt stingrai un vijīgai. Pēc visa cukura pievienošanas kuļ vēl 5 min.
Pēc kūlšanas uzmanīgi pievieno citrona sulu un iesijā kartupeļu cieti. Samaisa.

Cepškrāsni uzkarsē līdz 170g, sagatavo veidni – noklāj ar cepampapīru un uz tā apļa formā liek sakultos olu baltumus, veidojot kūkas formu. Pēc ievietošanas cepešplītī, nogriež temp uz 120g un cep 1h 20min. Kad kūka gatava, nedaudz atver cepešplīts durtiņas  un ļauj pilnībā kūkai atdzist, to neizņemot ārā.



Sagatavo krēmu.
Saldo krējumu ar cukuru saputo vieglās putās un pievieno Maskarponi. Notīra zemenes un sagriež ripiņās vai šķēlēs. Pirms kūkas pasniegšanas, kad tā pilnībā atdzisusi, liek virsū krēmu un kārto zemenes.

Emmm.. un svētki var sākties. Ar vienu gabaliņu nepietiek ;)







Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru