sestdiena, 2012. gada 14. aprīlis

Humuss latviešu gaumē


Tradicionālā humusa vietā, ko gatavo no turku zirņiem, šoreiz ar baltajām pupiņām. Garšoja lieliski!

Nepieciešams:

200 g vārītu balto pupiņu
70 g sezama sēklu
50 ml olīveļļas
Dārzeņu buljons
2 edk citrona sulas
Sāls, pipari, čili (garšvielas, protams, katrs pats pēc savas gaumes. Arī olīveļļu var pievienot stipri vairāk – ilgāk varēs uzglabāt)

Pagatavošana:

Pannā nedaudz apgrauzdē sezama sēklas. Bļodā ielej olīveļļu un sablendē ar sezama sēklām. Uzsilda pupiņas – tās nedaudz pavāra dārzeņu buljonā, pievieno garšvielas, sablendē. Pievieno sablendētās sezama sēklas. Tas viss - gatavs. Vēl struktūrai es piebēru 2 edk sezama sēklu.
Pasniedz ar maizi, svaigiem dārzeņiem, galetēm. Man šovakar lavaša čipsi.

Lavašu sagriež vēlamās formas gabalos. Liek uz cepešplāt, kas pārklāta ar cepampapīru. Apsmidzina ar nedaudz olīveļļas, pārkaisa sāli un parmesan sieru. Liek 200 g uz 3-4 min.





Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru