Tradicionālā humusa vietā, ko gatavo
no turku zirņiem, šoreiz ar baltajām pupiņām. Garšoja lieliski!
Nepieciešams:
200 g vārītu balto pupiņu
70 g sezama sēklu
50 ml olīveļļas
Dārzeņu buljons
2 edk citrona sulas
Sāls, pipari, čili (garšvielas, protams, katrs pats pēc
savas gaumes. Arī olīveļļu var pievienot stipri vairāk – ilgāk
varēs uzglabāt)
Pagatavošana:
Pannā nedaudz apgrauzdē sezama sēklas.
Bļodā ielej olīveļļu un sablendē ar sezama sēklām. Uzsilda
pupiņas – tās nedaudz pavāra dārzeņu buljonā, pievieno
garšvielas, sablendē. Pievieno sablendētās sezama sēklas. Tas viss - gatavs. Vēl struktūrai es piebēru 2 edk sezama sēklu.
Pasniedz ar maizi, svaigiem dārzeņiem,
galetēm. Man šovakar lavaša čipsi.
Lavašu sagriež vēlamās formas
gabalos. Liek uz cepešplāt, kas pārklāta ar cepampapīru. Apsmidzina ar nedaudz
olīveļļas, pārkaisa sāli un parmesan sieru. Liek 200 g uz 3-4
min.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru