otrdiena, 2012. gada 28. augusts

Mārtiņa Rītiņa gaileņu sviests



Nepieciešams:

400g gaileņu
200g sviesta
pāris daiviņas ķiploka
1 tēj.k.  asā paprikas pulvera
1.ed k. tomatu pastas
sāls

Pagatavošana:


Vispirms salasa gailenes :) Notīra un saplucina gabalos. Pannā izkausē sviestu, met iekšā gailenes un cep  līdz no gailenēm un mērces iz iztvaikojis viss ūdens. Tas var prasīt krietnu pusstundu cepšanas. Pievieno ķiploku daiviņas, pacep. Pašās beigās pievieno sāli, paprikas pulveri un karoti tomātu pastas.   Karstu sablendē ļoti viendabīgā masā un ļauj atdzist.
Pasniedz uz kraukšķīgas maizes, galetēm. Var pievienot rīta omletei, mērcēm un zupām. 

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru