piektdiena, 2012. gada 31. augusts

Rudens Pavlova ar āboliem



Nepieciešams:
4 olu baltumi
200 g brūnā cukura
nedaudz vaniļas cukura
tējkarote citrona sulas
tējkarote kartupeļu cietes

Krēma kārtai:
500 ml saldais krējums
250 g Maskarpones siers
2 ēd k cukura
puse vaniļas pāksts

6 āboli
2 tējkarotes balzāma
2 edk brūnā cukura
2tējk kanēļa
mandeļu skaidiņas


Olu baltumus lielā bļodā uzputo līdz stingrai konsistencei un turpinot putot, palēnām pievieno cukuru. To dara lēnām, katru cukura daļu pamatīgi ieputojot. Pēc cukura, kā arī vaniļas cukura pievienošanas turpina putot vēl 2 minūtes. Masai jābūt stingrai, spīdīgai un vijīgai. Masā viegli iemaisa arī citrona sulu un iesijā kartupeļu cieti.

Uz cepamā papīra masu kārto smukos mazos (apmēram 15com diametrā) apļos – no konkrētā mīklas daudzuma sanāk apmēram sešas vidēja lieluma Pavlovas. Jāraugās, lai kūku ārējās malas būtu nedaudz augstākas kā vidus un tās varētu smuki pārklāt ar krēmu.

Cepškrāsni uzkarsē līdz 170g. Pēc kūku ievietošanas cepešplītī, nogriež temp uz 120g un cep apmēram 1h vai nedaudz vairāk. Kad kūkas gatavas, nedaudz atver cepešplīts durtiņas  un ļauj pilnībā atdzist tās neņemot ārā.
Sagatavo krēmu.
Saldo krējumu ar cukuru saputo vieglās putās un pievieno maskarponi un vaniļas pāksts sēklas.

Kads kūkas atdzisušas var ķerties klāt āboliem – tos notīra, sagriež gabalos. Uzkarsē pannu ar piciņu sviesta un liek ābolus cepties, pievieno cukuru, kanēli un balzāmu. Ļauj āboliem sakaramelizēties.

Kūkas sagatavo pirms pasniegšanas. Katrai Pavlovai vidū liek pamatīgu devu ar krēmu un pa virsu ceptos ābolus. (es gan bildē daru otrādi) Pārkaisa ar kanēli un grauzdētām mandeļu skaidiņām.

Lai arī pats kūkas cepšanas process ir laikietilpīgs, rezultāts ir tā vērts. 












Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru