trešdiena, 2012. gada 29. augusts
Tomātu un fetas tarte
Ļoti sātīga, sulīga un garda. Kopā ar lapu salātiem, kas pārlieti ar balzamiko – ideāla uzkoda laiskiem sestdienas vīna vakariem ;)
Nepieciešams:
300 g kārtainās mīklas
4 vidēji tomāti
2 ķiploka daiviņas
150g fetas siers
150g saldā krējuma
3 olas
svaigs baziliks
pipari, sāls
nedaudz sviesta
Pagatavošana:
Sakarsē cepeškrāsni līdz 190 grādiem.
Tomātus blanšē un noņem mizu. Sagriež kubiņos, uzber nedaudz sāli un ļauj mazliet atsuloties. Fetas sieru sjauc ar saldo krējumu, pievieno saspiestu ķiploku, sakultas olas, garšvielas un tomātus.
Ar kārtāino mīklu izklāj ar sviestu ieziestu tartes formu, lej pildījumu. Rotājumi pēc gaumes – man pāri palikusī kārtainā mīkla. Cep 190g apmēram pusstundu jeb līdz zeltaini brūna :)
Abonēt:
Ziņas komentāri (Atom)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru