Nepieciešams
300g ķirbis
2 nelieli sīpoli
3 ķiploku daiviņas
neliels burkāns
1 tomāts
2 kartupeļi
1 selerija kātS
dārzeņu buljons
150g kausētais siers
garšvielas - sals, pipari, čili, rozmarīns
ap 150g vārītas garneles
ap 100g cietais siers
Zupā var izmantot praktiski visus dārzeņus, kas aizķērušies ledusskapī vai traki garšo. Vienīgais ierobežojums, manuprāt, ir tas, ka tā galu galā ir ķirbja zupa - tādēļ ķirbim ir jādominē jebkurā gadījumā.
Pagatavošana
Ķirbi sadala palielos gabalos, apkaisa ar nedaudz sāli, pārber rozmarīnu, apslaka ar olīveļļu un liek cepešplītī uz 180g cepties. Lai ķirbji būtu mīksti un aromātiski nepieciešama apmēram 20-30min.
Kamēr ķirbis gatavojas - novāra kartupeļus. Nomizo sīpolu, sasmalcina, pievieno ķiploku. Olīveļļā apcep sīpolus, ķiploku, pievieno sarīvētu burkānu, pievieno smalki sagrieztu seleriju, apcep, pievieno sagrieztu tomātu. Dārzeņus pārvieto uz zupas katlu.
Dārzeņiem pievieno sacepto ķirbi, pārlej ar buljonu, uzvāra, pievieno pēc garšas sāli, piparus, čili. Pievieno kausēto sieru. Uzvāra un tad sablendē.
Pasniedz karstu, katrā zupas šķīvītī ieberot sauju garneļu un rīvētu cieto sieru.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru