Nepieciešams
3 plāksnes kārtainās saldētās mīklas
5 vidēji āboli
2 mandarīni
apm 50 g svaigas dzērvenes
apm 50 g rozīnes
apm 50 g drupinātu riekstu
2 ēdk sviests
2 ēdk brūnais cukurs
3 ēdk rums
kanēlis
1ola pārziešanai
Pagatavošana
Nedaudz atsaldē kārtaino mīklu.
Iemērc karstā ūdenī rozīnes, lai sulīgākas. Nomizo ābolus un sagriež nelielos kubiņos. Ābolus uz pannas nedaudz apcep sviestā, lai mīksti, piespiež mandarīnu sulu un rumu. Atdzisušajiem āboliem pievieno cukuru, kas sajaukts ar kanēli, dzērvenes, rozīnes un riekstus.
Mīklas plāksnes pa vienai izrullē plānākas - apmēram par trešdaļu lielākas. Mīklai krāmē virsū ābolus un rullē strūdeles formā ;) Gatavās strūdeles apziež ar olu un pārkaisa ar cukuru un kanēli.
Cep apmēram 175g līdz zeltaini brūnas - apmēram 25 min.
Pasniedz ar vaniļa mērci vai plombīra saldējumu.
p.s. Garšo daudz, daudz labāk kā izskatās... Secinājums, jo nepaspēju nobildēt sagrieztas un pārlietas ar paštaisītu vaniļas mērci :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru