Nepieciešams
120g miltu
90g auksts sviests
1/2 ēdk brūnais cukurs
1 tēkk vaniļas cukurs
šķipsniņa sāls
20g auksta ūdens
1/2 tēj cepamais pulveris
300g cepeškrāsnī cepts ķirbis
sauja dzērveņu
150g iebiezinātais piens
2 olu dzeltenumi
100g svaigais siers, piemēram "Kārums"
2edk kļavu sīrups (var aizvietot ar medu)
1 tējkk kanēlis
Pagatavošana
Pagatavo smilšu mīklu. Bļodā izsijā miltus, pievieno cepamo pulveri, sāli, brūno cukuru un vaniļas cukuru. Pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu, saberž kopā ar miltiem. Miltiem un sviestam pievieno ūdeni un viegli samīca viendabīgā mīklā. Liek ledusskapī.
Ceptu ķirbi sablendē viendabīgā masā vai izberž caur sietu, pievieno iebiezināto pienu, kļavu sīrupu un saputotus olu dzeltenumus, kanēli, svaigo sieru. Samaisa viendabīgā masā. Ja prasās, tad pievieno papildus cukuru.
Ņem mīklu, izrullē to kūkas formā un klāj pannā. Mīklai lej virsū pildījumu, pārber ar dzērvenēm un liek cepešplītī uz 170g. Cep apmēram 40 min, līdz kūka zeltaina. Ļauj atdzist.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru