Nepieciešams -
5 lieli paskābi āboli,
2 saujas dzērveņu
3 edk medus,
2 tējkarotes kanēļa
3ēdk sviesta
3edk brūnā cukura
3ēdk auzu miltu (var aizvietot ar parastajiem)
Vaniļas mērcei (ja negribas ķēpāties var izlīdzēties ar vaniļas saldējumu)
150 ml saldais krējums
150 ml trekns piens
3 olu dzeltenumi
1,5 edk cukura
1/2 vaniļas pāksts
Pagatavošana
Nomizo ābolus, sagriež palielos gabalos. Ar sviestu nedaudz ietauko cepampannu, lai āboli noklātu pannas pamatu, uzber dzērvenes.
Uzsilda cepešplīti uz 180g. Bļodā ieber miltus un cukuru, pievieno kanēli, aukstu sviestu sagriež gabalos un saberž kopā ar miltiem un cukuru. Drupačas kaisa uz āboliem. Liek cepties uz 180g apmēram 25 min, jeb līdz āboli mīksti un drupačas zeltainas.
Pagatavo vaniļas mērci - olu dzeltenumus sakuļ ar cukuru, līdz cukurs izkusis. Katliņā ar biezu dibenu silda pienu un krējumu, pievieno vaniļas pāksts sēklas un vaniļas pāksti. Uzkarsē, bet nevāra. Ņem pienu nost no uguns, izņem pāksti. Lēnā strūklā, nepārtraukti maisot, pievieno sakultajiem olu dzeltenumiem. Tad olu un piena maisījumu pārlej atpakaļ katliņā un nepārtraukti maisot uz lēnas uguns karsē līdz mērce sabiezē.
Mērci atdzesē.
Ābolus ņem ārā no cepešplīts un kārto mazākos trauciņos. Pārlej ar vaniļas mērci. Gatavs :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru