pamatnei:
1 1/2 paciņas Selgas cepumi
60g Indijas rieksti
100g sviests
pildījumam:
400g svaigais siers (man "Kārums")
500g turku jogurts
pūdercukurs (pēc garšas, man aptuveni 100g, varbūt vairāk)
vaniļas pāksts
2ēdk želantīns
1 laima sula
garnējumam:
apmēram puslitrs melleņu
želejcukurs
Sagatavošana:
Sasmalcina riekstus un cepumus smalkās drupačās, izkausē sviestu, ko pievieno cepumiem. Ar iegūto mīklu noklāj kūkas pamatni, izlīdzina un liek ledusskapī.
Svaigo sieru sakuļ kopā ar turku jogurtu viendabīgā masā, pievieno cukuru, vaniļas pāksts sēklas, laima sulu. Uzbriedina želatīnu aukstā ūdenī, izkausē karstā ūdens peldē. Pievieno želantīnam pāris karotes siera masas, kārtīgi izmaisa un tad želatīnu pievieno pārējai siera masai. Siera masu lej kūkā un ļauj vismaz paris stundas, bet labāk visu nakti, atpūsties ledusskapī. Garnē ar mellenēm, kuras, ja vēlas, var pārklāt ar želeju. Želeju gatavo izkausējot želejas cukuru kopā ar ūdeni.
p.s. svaigā siera kūkas šovasar visās jubilejās bija topā :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru