Hmmm.. tā krēma saldskābā garša un smarža. Dievīgi garšo cepumos, ar jogurtu, pankūkām. Bezgala garšīgi bij kopā ar Maskarpones sieru smilšu mīklas groziņos...
Krēma
pamatrecepte ņemta no http://viktorijapuke.blogspot.com
Nepieciešams:
2
citronu un 2 laima sula un miziņa50 g sviests
150 g cukura3 olas
150 g cukura3 olas
Citroniem
un laimiem norivē mizu. Mēģina gan izvairīties no baltās daļas,
jo tā citronam ir rūgta. Izspiež sulu, pievieno cukuru un gabalos
sagrieztu sviestu. Ūdens peldē visu vāra līdz sviests izkusis.
Nedaudz uzputo olas. Lēnām
karstajai sulai pievieno olas, nepārtraukti maisot. Turpina maisīt un karsēt līdz krēms sabiezē. Šādi
pagatavotu krēmu var glabāt ledusskapī vismaz nedēļu - izmantot kur vien fantāzija spēj iedomāties.
Man tapa cepumi un groziņi ;)
Man tapa cepumi un groziņi ;)
Nepieciešams:
Pagatavo smilšu mīklu.
340
g miltu
2
olas
150
g sviesta,
50
g brūnā cukura
50
g baltā cukura (var ņemt tikai balto cukuru)
pus
tējkarote cepamā pulvera
1
citrona miziņa
naža
gals sāls
Miltus
ar cepamo pulveri iesijā bļodā, pievieno aukstu gabalos sagrieztu
sviestu. Ar rokām visu saberž daudz maz viendabīgā masā. Pievieno
cukuru un citrona miziņu, sāli. Samīca. Beigās pievieno olas un
samīca viendabīgā mīklā. Uz pus stundu liek ledusskapī
atpūsties :)
Cepumus
veido kā pēc patikšanas – lielākus vai mazākus. Cepuma vidū
izveido bedrīti, kurā iepilda citronu krēmu. Cep 180 g apmēram 10
min – līdz ir zeltaini.
Maskarpones
un citronkrēma groziņi.
No
smilšu mīklas sacep groziņus un pilda
ar krēmu, kas pagatavots no maskarpones siera un citronu
krēma - puse un puse. Krēma garša un aromāts tiešām ir burvīgs ;)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru