ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Citronu–laima krēms cepumos un groziņos





Hmmm.. tā krēma saldskābā garša un smarža. Dievīgi garšo cepumos, ar jogurtu, pankūkām. Bezgala garšīgi bij kopā ar Maskarpones sieru smilšu mīklas groziņos...
Krēma pamatrecepte ņemta no http://viktorijapuke.blogspot.com

Nepieciešams:
2 citronu un 2 laima sula un miziņa50 g sviests
150 g cukura3 olas

Citroniem un laimiem norivē mizu. Mēģina gan izvairīties no baltās daļas, jo tā citronam ir rūgta. Izspiež sulu, pievieno cukuru un gabalos sagrieztu sviestu. Ūdens peldē visu  vāra līdz sviests izkusis. 
Nedaudz uzputo olas. Lēnām karstajai sulai pievieno olas, nepārtraukti maisot. Turpina maisīt un karsēt līdz krēms sabiezē. Šādi pagatavotu krēmu var glabāt ledusskapī vismaz nedēļu -  izmantot kur vien fantāzija spēj iedomāties.
Man tapa cepumi un groziņi ;)




Nepieciešams:

Pagatavo smilšu mīklu.

340 g miltu
2 olas
150 g sviesta,
50 g brūnā cukura
50 g baltā cukura (var ņemt tikai balto cukuru)
pus tējkarote cepamā pulvera
1 citrona miziņa
naža gals sāls

Miltus ar cepamo pulveri iesijā bļodā, pievieno aukstu gabalos sagrieztu sviestu. Ar rokām visu saberž daudz maz viendabīgā masā. Pievieno cukuru un citrona miziņu, sāli. Samīca. Beigās pievieno olas un samīca viendabīgā mīklā. Uz pus stundu liek ledusskapī atpūsties :)

Cepumus veido kā pēc patikšanas – lielākus vai mazākus. Cepuma vidū izveido bedrīti, kurā iepilda citronu krēmu. Cep 180 g apmēram 10 min – līdz ir zeltaini.



Maskarpones un citronkrēma groziņi.

No smilšu mīklas sacep groziņus un pilda ar krēmu, kas pagatavots no maskarpones siera un citronu krēma - puse un puse.  Krēma garša un aromāts tiešām ir burvīgs ;)






Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru