Tikai pēdējā laikā man iegaršojušies svaigi cukīni – gurķu vietā. Ja agrāk nevarēju iedomāties par svaigu cukini graušanu – nu re viss
mainās :)
Šodienas vakariņās gan pildīti
cukini ar šampinjoniem.
Nepieciešams:
2 cukini
Puravs
3 ķiploka daiviņas
Puse paprikas
Pāris šampinjoni
Olīveļļa cepšanai
Dor blue siers (vai jebkāds, kads
garšo - Mozzarella derētu, arī Holandes – vienīgi garšvielu
vairāk vajadzētu, manuprāt)
Pagatavošana pavisam vienkārša:
Apcepam smalki sagrieztu puravu,
ķiplokus, šampinjonus un papriku. Pievieno sev vēlamās
garšvielas – viss atkarīgs no siera – ja tas spēcīgs, tad
garšvielas mazāk. Man šoreiz nedaudz citronpiparu un viss –
zilais siers dod pasakainu ZILĀ SIERA GARŠU :)
Uz pusēm pārgriež cukini, katru pusi
vēl uz pusēm. No diviem cukini sanāks 8 cepamdaļas. Katram cukini
gabalam izgrebjam viduci – laivas formā, ko pildam ar apcepto
puravu un sēnēm.
Cepeškrāsni uzsildam līdz 180g.
Cepam apmēram 20 min. Tad uz katra cukini gabala uzliekam pa siera
šķēlei un pacepam vēl aptuveni 7 min.
Pasniedz ar rukolu, ķirštomātiņiem
un nedaudz balzamiko... mmmm... Labu apetiiti :)
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru