ceturtdiena, 2012. gada 12. aprīlis

Pildītie cukini


Tikai pēdējā laikā man iegaršojušies svaigi cukīni – gurķu vietā. Ja agrāk nevarēju iedomāties par svaigu cukini graušanu – nu re viss mainās :)
Šodienas vakariņās gan pildīti cukini ar šampinjoniem.



Nepieciešams:
2 cukini
Puravs
3 ķiploka daiviņas
Puse paprikas
Pāris šampinjoni
Olīveļļa cepšanai
Dor blue siers (vai jebkāds, kads garšo - Mozzarella derētu, arī Holandes – vienīgi garšvielu vairāk vajadzētu, manuprāt)

Pagatavošana pavisam vienkārša:
Apcepam smalki sagrieztu puravu, ķiplokus, šampinjonus un papriku. Pievieno sev vēlamās garšvielas – viss atkarīgs no siera – ja tas spēcīgs, tad garšvielas mazāk. Man šoreiz nedaudz citronpiparu un viss – zilais siers dod pasakainu ZILĀ SIERA GARŠU :)
Uz pusēm pārgriež cukini, katru pusi vēl uz pusēm. No diviem cukini sanāks 8 cepamdaļas. Katram cukini gabalam izgrebjam viduci – laivas formā, ko pildam ar apcepto puravu un sēnēm.
Cepeškrāsni uzsildam līdz 180g. Cepam apmēram 20 min. Tad uz katra cukini gabala uzliekam pa siera šķēlei un pacepam vēl aptuveni 7 min.
Pasniedz ar rukolu, ķirštomātiņiem un nedaudz balzamiko... mmmm... Labu apetiiti :)

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru