pirmdiena, 2012. gada 17. septembris

Nektarīnu - biezpiena deserts


Viegs, ātrs un garšīgs deserts vēlām svētdienas vai darbadienu vakariņām!. Recepte ar nelielām korekcijām ņemta no žurnāla "Ievas Virtuve"  septembra nr.

Nepieciešams -
3 vidēji nektarīni
2 olas
100g skābā krējuma
200g biezpiena
apmēram 1/3 vaniļas paksts
2 edk brūnā cukura
1 edk medus
Pārkaisīšanai - 1 tējkarote baltais cukurs sajaukts ar sauju mandeļu skaidiņu



Pagatavošana-
Uzkarsē cepešplīti uz 175 g. Nektarīnus nomazgā, atbrīvo no kauliņiem un sagriež šķēlēs. Olu dzeltenumus atdala no baltumiem un sakuļ kopā ar brūno cukuru. Pievieno no vaniļas paksts izkasītās sēklas, medu. Caur sietiņu izberž biezpienu, pievieno olu dzeltenumiem. Pievieno krējumu. Ar šķipsniņu sāls saputo stingrās putās olu baltumus, ko iecilā biezpiena masā.
Ar nektarīnu šķēlītēm izklāj cepamplāti, pa virsu lej sagatavoto mīklu, izlīdzina un beigās apkaisa ar mandeļu skaidiņām.
Cep 175 grādos apmēram 30 min līdz zeltaini brūns.




Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru