trešdiena, 2012. gada 19. septembris

Ābolkūka



Nepieciešams -
Mīklai
200g milti
2 ēdk mannas
90g auksta sviesta
80g brūnā cukura
2 ēdk auksta ūdens

Pildījumam
4 palieli āboli
1 ēdk brūnā cukura
2 ēdk ruma
250 g skābā krējuma
2 olu dzeltenumi
3 ēdk kļavu sīrups
(var aizstāt ar medu vai cukuru)
vaniļas cukurs

Pārkaisīšanai
2 saujas mandeļu skaidiņas, 2 ēdk sviests, 1 ēdk brūnais cukurs, 2 ēdk miltu

Pagatavošana -

Uzkarsē cepešplīti līdz 200 grādiem. Miltus izsijā, pievieno kubiņos sagrieztu aukstu sviestu un ar un ar pirkstu galiem drupinot izveido rīvmaizei līdzīgas drupačas. Pievieno cukuru un ūdeni. Viegli samīca viendabīgu mīklu un liek nedaudz atpūsties ledusskapī.
Ietauko veidni – man bija tartes veidne. Mīklu izrulē, ieklāj veidnē. Virsū klāj cepampapīru, uzber pupiņa sun liek mīklu cepties uz 200g 10 minūtes.
Pa to laiku sagatavo pildījumu. Sagriež ābolus šķelēs (lai kūka ātrāk būtu gatava vispirms tos viegli apcep uz pannas). Sakarsē pannu, liek pannā ābolus, pievieno cukuru un rumu. Ja āboli skābi, tad cukuru var pievienot vairāk. Ābolus cep, līdz tie gandrīz mīksti.
Olu dzeltenumus sajauc ar kļavu sīrupu, pievieno krējumu.
Sagatavo drupačas pārkaisīšanai, miltus saberž kopā ar aukstu sviestu, cukuru un mandeļu skaidiņām.

Pēc 10 min cepšanas mīklu ņem ārā no cepeškrāsns, noklāj ar āboliem, pārlej ar krējumu un virspusi pārkaisa ar mandeļu drupačām. Cep apmēram 30 min līdz smuki brūns.



Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru