Nepieciešams
-
Mīklai
200g
milti
2
ēdk mannas
90g
auksta sviesta
80g
brūnā cukura
2
ēdk auksta ūdens
Pildījumam
4
palieli āboli
1
ēdk brūnā cukura
2
ēdk ruma
250
g skābā krējuma
2
olu dzeltenumi
3
ēdk kļavu sīrups
(var
aizstāt ar medu vai cukuru)
vaniļas
cukurs
Pārkaisīšanai
2
saujas mandeļu skaidiņas, 2 ēdk sviests, 1 ēdk brūnais cukurs, 2
ēdk miltu
Pagatavošana -
Uzkarsē
cepešplīti
līdz 200 grādiem. Miltus izsijā, pievieno kubiņos sagrieztu
aukstu sviestu un ar un
ar pirkstu galiem drupinot izveido rīvmaizei līdzīgas drupačas.
Pievieno cukuru un ūdeni. Viegli samīca viendabīgu mīklu un liek
nedaudz atpūsties ledusskapī.
Ietauko
veidni – man bija tartes veidne. Mīklu izrulē, ieklāj veidnē.
Virsū klāj cepampapīru, uzber pupiņa sun liek mīklu cepties uz
200g 10 minūtes.
Pa
to laiku sagatavo pildījumu. Sagriež ābolus šķelēs (lai kūka
ātrāk būtu gatava vispirms tos viegli apcep uz pannas). Sakarsē
pannu, liek pannā ābolus, pievieno cukuru un rumu. Ja āboli skābi,
tad cukuru var pievienot vairāk. Ābolus cep, līdz tie gandrīz
mīksti.
Olu
dzeltenumus sajauc ar kļavu sīrupu, pievieno krējumu.
Sagatavo
drupačas pārkaisīšanai, miltus saberž kopā ar aukstu sviestu,
cukuru un mandeļu skaidiņām.
Pēc
10 min cepšanas mīklu ņem ārā no cepeškrāsns, noklāj ar
āboliem, pārlej ar krējumu un virspusi pārkaisa ar mandeļu
drupačām. Cep apmēram 30 min līdz smuki brūns.
Nav komentāru:
Ierakstīt komentāru